Persbericht: Tien jaar Gelderse Keeperschool

Op 9 oktober 2011 viert De Gelderse Keeperschool uit Doetinchem haar tienjarig jubileum. Eigenaar Edwin Susebeek haalt alles uit de kast om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Zo komen enkele selectiekeepers van De Graafschap, oud-De Graafschapkeepers Rob van Dijk en Jim van Fessem en de voetballers Alexander Büttner en Rogier Meijer naar het trainingscomplex in de Veldhoek. De activiteiten beginnen om 9.00 uur.

Edwin Susebeek is al 17 jaar actief in het betaalde voetbal. Als keeperstrainer werkt hij bij de jeugd van De Graafschap en PSV en in het verleden ook bij NEC. Tevens was Susebeek betrokken bij de eerste elftalkeepers van De Doetinchemse Eredivisieclub.

Op 9 september 2001 startte hij de Gelderse Keeperschool. Wat begon met drie medewerkers, wat ballen en pilonnen is uitgegroeid tot een professionele opleiding voor keepers, met structureel ruim 200 keepers en 45 begeleiders. Keepers kunnen gebruik maken van vijf verschillende niveaus; te weten basis, gevorderden, gevorderden plus, topklasse of selectiekeeper. Iedereen kan op zijn/haar niveau instromen.

Alhoewel het niet de primaire doelstelling is, heeft De Gelderse Keeperschool de afgelopen jaren ruim 30 keepers laten doorstromen naar een betaald voetbalorganisatie. “Mijn filosofie is dat iedere keeper op zijn/haar niveau beter kan worden. We zien de keepers zich dan ook echt ontwikkelen.”, aldus eigenaar Edwin Susebeek.

De jubileumdag wordt gehouden op zondag 9 oktober 2011 op sportcomplex De Veldhoek Varsselseweg 55 te Veldhoek/Hengelo (G).

Overig nieuws