Geslaagde seizoensafsluiting medewerkers GKS

Na afloop van de alweer één na laatste training was er een gezellige afsluiting voor dit seizoen gepland voor alle medewerkers van de Gelderse Keepersschool. Allereerst zou er twee keer 15 minuten onderling gevoetbald worden waarin de nodige voetbalhumor bij aanwezig was. In beide goals stonden twee nieuwe aanwinsten voor de Keepersschool, namelijk aan de ene kant Marianne Susebeek en aan de andere kant Lincy van Schaijk. Na de toss tussen de twee aanvoerders die verloren werd door Omer Demirci (team wit) en gewonnen door Stefan Reynders (team oranje) begon de wedstrijd onder leiding van Edwin Susebeek. Het was team oranje dat op een vroege voorsprong kwam door een fantastische vrije trap van Joey Wolsink. Snel daarna was het ook alweer gelijk, spits Pim te Loeke leek een prima aanspeelpunt na perfecte lange ballen van Jasper Heusinkveld. Voor de rust werd het zelfs nog 2-1 voor het witte team, toch een harde klap voor het oranje team dat de overhand hadden in het eerste bedrijf.

In de tweede helft was het hetzelfde verhaal, het oranje team domineerde over het gehele veld en liep uit naar een 2-5 voorsprong met waaronder een aantal schitterende doelpunten waarvan ik er toch wel eentje wil uitlichten. Een lange bal die afgekaatst werd door Guy ten Kate en vol de kruising in werd gevolleyd door Pim Wegdam, de goed keepende Marianne Susebeek had hier geen antwoord op. Daarna leek het of de gedachten van het oranje team al waren bij de barbecue die langzaam aangestoken zou worden want na de 3-5 kantelde de wedstrijd volledig. Het witte team kwam 30 seconden voor het fluitsignaal op gelijke hoogte waarna het winnende doelpunt de doorslag moest geven. Na een schitterende individuele actie van Arie Kersten, schoot hij als oudste jongen van het veld het witte team naar de overwinning. Een discussie na de wedstrijd was toch wel het optreden van scheidsrechter Edwin Susebeek die een overduidelijke overtreding op Paul van Es wegwierp waarna de 5-5 werd gescoord waar eveneens de goed keepende Lincy van Schaijk niks aan kon doen. Zo was na de wedstrijd de vreugde bij het witte team enorm en de teleurstelling bij het oranje team misschien nog wel groter. Na een korte douche ging iedereen naar de feestzaal waar de barbecue aan stond, onder het genot van een heerlijk hapje en drankje werd het seizoen afgesloten. Zo konden de medewerkers van de GKS terugkijken op een geslaagde en gezellige middag.

Volgende week volgt nog de laatste training die zeker de moeite waard is om te komen kijken, niet alleen zal het niveau van de training weer enorm hoog liggen maar is het ook zo dat elke laatste training van een drie maandelijkse sessie een gastkeeper uitgenodigd wordt die bekend is in het Nederlandse profvoetbal. Dit keer is het een keeper van Ajax, die voorheen keepte bij NEC en vorige week opgeroepen is door bondscoach Bert van Marwijk om deel te mogen nemen aan de voorselectie van het Nederlands Elftal in aanloop naar het EK van deze zomer: Jasper Cillessen. Wanneer wij u aankomende zondag niet meer zien willen we u namens alle medewerkers van de GKS een fijne vakantie toewensen!

Overig nieuws