GKS timmert 12,5 jaar succesvol aan de weg

 De Gelderse Keeperschool van Edwin Susebeek viert dit jaar haar 12,5–jarig jubileum. Op zondag 9 maart 2014 is de speciale jubileumdag op thuisbasis Sportcomplex de Veldhoek. Enkele keepers uit het betaalde voetbal komen die dag de reguliere trainingen ondersteunen. Tevens is voor dit jubileum, in samenwerking met KWD uit Doetinchem, een speciale keepershandschoen ontworpen.

Edwin Susebeek, onder andere actief als keeperstrainer bij de eerste selectie van De Graafschap en de jeugd van PSV, werkt volgens zijn eigen beproefde methode. Er zijn cursussen vanaf het basisniveau, maar ook door de gevorderden, gevorderden-plus, topklasse- en selectiekeepers wordt er stevig aan de weg getimmerd. Gemiddeld zijn er op zondagochtend 160 jeugdkeepers actief op de velden van de Veldhoek. De volwassenen trainen op woensdagavond, op vrijdagavond worden de privétrainingen gegeven.

Een groot aantal cursisten heeft de overstap weten te maken naar een betaald voetbalorganisatie. “Maar dat is geen doel op zich. Wij willen dat alle deelnemers zich op hun eigen niveau weten te ontwikkelen en dat met veel plezier en passie. We filmen en analyseren niet voor niets ieder individu, ongeacht het niveau. Iedereen krijgt zijn of haar beelden thuis op de PC. Vooruitgang is ons doel en dat geldt niet alleen voor de cursisten, maar ook voor de trainers, fysiotherapeuten, videoanalisten, shopmedewerkers, materiaalmannen en communicatiemedewerkers van de Keepersschool”, aldus Edwin Susebeek. Er zijn inmiddels ruim 40 medewerkers betrokken bij de GKS en dat aantal groeit nog steeds.

De Gelderse Keeperschool verzorgt niet alleen keeperscursussen, maar geeft ook presentaties en clinics aan amateurclubs. Tevens worden clubs geadviseerd over het opzetten van een (jeugd)keepersplan. Door de jarenlange ervaring, zijn er veel samenwerking ontstaan in de regio. Er is ook steeds meer vraag naar privélessen.

Gezien het structureel hoge aantal cursisten en de sponsoren Fortium Payroll, KWD, C1000 Grotenhuys, Bouwbedrijf Kersten en Gaafwerk is er een stabiele toekomst. “Wij hebben al jarenlang een volle bak, niet alleen qua keepers, maar ook de vele sponsoren zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Wij proberen de kosten voor de deelnemers zo laag mogelijk te houden en dat kan niet zonder hulp van sponsoren. Cursisten ontvangen van ons een compleet kledingpakket in bruikleen.”

U bent harte welkom om op 9 maart een kijkje te komen nemen op De Veldhoek. Vanaf 09:00 uur starten de eerste trainingen.

Overig nieuws