Deel column Art Langeler gewijd aan GKS

Art Langeler, hoofd jeugdopleiding PSV, schrijft elke week een column. Vorige week wijdde hij een deel van zijn column aan het bezoek dat hij bracht aan de GKS:

"Zondagmorgen een voor mij nostalgische tocht naar Veldhoek in de Achterhoek. Nostalgisch omdat ik uit deze buurt kom (Lochem) en omdat we met de Graafschap regelmatig trainden op dit complex toen ik daar nog speelde begin jaren negentig. Ik was er op uitnodiging van Edwin Susebeek, die daar een keepers-school runt. Het was een jubileum, 12,5 jaar! Ik kwam terecht in een groep zeer leergierige en erg enthousiaste kinderen die na een praatje van Edwin (erg leuk) de wei in mochten. Edwin is met zijn ontembare energie en veldstem een enorme motivator en hij en zijn assistent-keepers trainers zorgden voor een briljante leeromgeving met rennen, vliegen, vallen opstaan en weer doorgaan. Ondertussen mocht ik wat ballen afvuren op de verschillende keepers die tips kregen van de trainers en alles gaven om alle ballen uit het doel te ranselen. Even ranja tussen door en verder maar weer… na een pauze de tweede groep. Edwin had voor deze gelegenheid enkele jeugdkeepers van PSV en De Graafschap uitgenodigd om mee te doen en te helpen en zij deden dit leuk en goed. Ook de tweede groep ging een uur lang naar de grond en gaf alles onder de bezielende leiding van Edwin. Echt heel gaaf om te zien hoe deze keepers-school in dit kleine plaatsje in de Achterhoek bezig is. Grote reclame voor het voetbal en het keepen en een voorbeeld hoe het ook kan; een keer geen voetbalschool die snel geld wil verdienen met middelmaat maar kwaliteit, energie en plezier! Ik ging begin van de middag met een grote glimlach weer richting Eindhoven."