GKS neemt HI-POD-systeem in gebruik

Vanaf nu zal de Gelderse KeepersSchool tijdens trainingen gebruik gaan maken van het HI-POD-systeem.

De HI-POD is een systeem dat rust op vier poten met daar aan bevestigd aan camera, deze is in hoogte verstelbaar van 1 meter tot maximaal 9 meter. De ‘game breaker’ zorgt ervoor dat, alle beelden gemaakt van de zes keepers op het doel, gebundeld worden. Alle acties staan dus achter elkaar. Vervolgens krijgen de cursisten de beelden via e-mail opgestuurd, met de op- en aanmerkingen van de keeperstrainer.

Edwin Susebeek, eigenaar en oprichter van de Gelderse KeepersSchool is enthousiast over de mogelijkheden die de HI-POD. biedt “Bij PSV werk ik al enige tijd met dit systeem.Daar is het bijna standaard dat trainingen worden opgenomen. Dat gaan we nu bij de Gelderse KeepersSchool ook doen.”

Susebeek vertelt verder. “Met dit HI-POD-systeem denken wij een sterke toename van het leer- en opnemingsvermogen van keepers te creëren. Want het is wetenschappelijk bewezen dat 10 procent van wat je zegt en 25 procent van wat je ziet door de keepers wordt onthouden. Met dit systeem kunnen we deze twee zaken combineren. Daarnaast is het voor elk kind erg leuk om zich zelf terug te zien in wedstrijden en trainingen.”, aldus Susebeek.

Van dit systeem, dat naast PSV, ook door Feyenoord en Ajax wordt gebruikt en binnenkort ook door FC Twente, zijn reeds enkele foto’s te zien in ons fotoalbum.

Overig nieuws