Hidde Jurjus en Pim te Loeke:

Trots dat we samen bij het eerste elftal spelen
Hidde Jurjus en Pim te Loeke: Trots dat we samen bij het eerste elftal spelen

De Graafschap had de afgelopen twee wedstrijden tegen Deltasport (4-1) en Helmond Sport (5-0) twee jonge talentvolle doelmannen binnen haar wedstrijdselectie. Naast hun keeperskwaliteiten hebben Hidde Jurjus en Pim te Loeke nog een bijzondere overeenkomst. Beide doelmannen komen uit Lichtenvoorde en rijden elke dag samen naar de club.

“Voor het eerst bij de selectie”

Voor Pim te Loeke was het een bijzondere week. “Ik hoorde maandagochtend dat ik bij de selectie zat. Eerst schrik je wel even, want ik ben ook net pas hersteld van een blessure.” Toch zag hij het min of meer aankomen. “Ik train al een tijd mee met de selectie en Jordy van de Kracht en Jasper Heusinkveld zijn geblesseerd.” Als reservedoelman genoot hij van de ambiance tegen Helmond Sport. “Ja, daar kan ik wel van genieten. Zeker tegen Helmond Sport waar wat meer mensen op afkomen dan in de beker tegen Deltasport.”

“Samen de jeugdopleiding doorlopen”

Te Loeke en Jurjus kennen elkaar al ruim twaalf jaar. “We hebben allebei de jeugdopleiding van De Graafschap doorlopen. Alleen is Hidde twee jaar ouder dus hij schoof altijd een team door.” De Lichtenvoordenaren leerden de eerste kneepjes van het keepersvak op het voetbalveld bij Longa’ 30. “We kregen beiden keeperstraining van Hidde zijn vader. Daarna gingen we naar de keepersschool van Edwin Susebeek, waar we op dezelfde manier training kregen”, aldus Te Loeke.

“Trots om bij het eerste te spelen”

Evenals Te Loeke geniet ook Jurjus van het feit dat ze samen bij de eerste selectie zitten. “Ik ben zelf echt een jongen uit Lichtenvoorde en ik ben er trots op dat we nu bij het eerste spelen. Ik heb net als Pim de hele jeugdopleiding van De Graafschap doorlopen. Op jonge leeftijd trainden we al met elkaar en nu staan we bij het eerste elftal van De Graafschap. Dat is hartstikke mooi om te zien.”

“Scoorden op de juiste momenten”

Jurjus kon zaterdagavond tegen Helmond Sport terugkijken op een prima wedstrijd. “We begonnen erg goed en scoorden op de juiste momenten. Daardoor hebben we onszelf in een zetel gezet in de eerste helft. Toch waren er een aantal momenten waarop het belangrijk was dat we de nul hielden”,

Pim te Loeke

Bron: www.degraafschap.nl

Overig nieuws