Verslag De Graafschap: eerste clinic groot succes!


Eerste Keepersclinic groot succes

Maandag 24 november heeft de eerste keepersclinic plaatsgevonden bij vv Viod in Doetinchem. Deze clinics komen voort uit een samenwerking tussen Achterhoek Younited, De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en de Gelderse KeepersSchool. Deze keepersclinics worden gegeven onder leiding van Edwin Susebeek, keeperstrainer van De Graafschap. Deze avonden zijn bedoeld voor alle F- en E-keepers uit de regio en worden gehouden op diverse locaties van convenantpartners van De Graafschap. Het doel is om de banden met amateurverenigingen te versterken en de keepers voor het vak te enthousiasmeren.

Ruim 40 gedreven keepers beleefden op een speelse, plezierige manier een training zoals deze bij de Graafschap wordt gegeven. Edwin Susebeek werd hierbij geassisteerd door zijn collega-trainers van de Gelderse KeepersSchool en De Graafschapkeepers Hidde Jurjus en Ties Wieggers. Zij zijn allebei afkomstig uit De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. Na een gezamenlijke warming-up op het prachtige hoofdveld in Dichteren, werden de keepers in kleine groepjes verder getraind. Daar leerden zij onder andere snel voetenwerk, duiken, vallen en zweven naar de bal. De training werd afgesloten met een reactiespel waar uiteindelijk een winnaar uitkwam. Na afloop werd in de kantine de avond afgesloten met een presentatie van Edwin Susebeek waarin onder andere een video te zien was van hoe Hidde Jurjus uitblonk in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Uiteraard werden ook de prijswinnaars gehuldigd en was er ruimte om met Hidde en Ties op de foto te gaan.

Edwin Susebeek sprak van een zeer geslaagde avond. “Prachtig om te zien hoeveel keepers er aanwezig waren en hoeveel passie en talent er op het veld stond vanavond. Uiteindelijk kiezen we met ons team van trainers en scouts iedere clinic een dagwinnaar. Hij of zij mag 3 maanden gratis meetrainen bij De Gelderse KeepersSchool. Uiteraard gaan we dit een vervolg geven op andere locaties in de regio”. 
Hidde Jurjus vond het mooi om te zien hoe alle keepers aandachtig zijn aanwijzingen opvolgden. “De keepers waren heel leergierig en lieten zien al over heel veel kwaliteiten te beschikken. Met de opvolging zit het dus wel goed in de toekomst”.

Oud-speler Rogier Meijer is projectleider van deze keepersclinics en heeft een duidelijk doel voor ogen: “Samen met De Gelderse KeepersSchool willen we alle E- en F-keepers in regio Achterhoek bereiken en hen een leerzame en mooie avond bezorgen. Wij maken voor iedere clinic een indeling op basis van geografische ligging en clubgrootte en we zullen iedere vereniging in fases benaderen. Het aantal clinics is afhankelijk van de animo, maar we verwachten dit seizoen ongeveer 10 clinics te geven.” De volgende keepersclinic zal plaatsvinden op maandag 8 december om 18.00 uur bij SDOUC in Ulft.

Overig nieuws