GKS on Tour!

Presentatie bij Sportclub Lochem

Sportclub Lochem bestaat 100 jaar en viert dat door meerdere activiteiten te organiseren.
Onder het motto ‘train de trainer’ was de Gelderse KeepersSchool aanwezig op 19 en 20 Maart. Edwin Susebeek werd uitgenodigd een presentatie te houden aan trainers van de jeugdafdeling. Op maandag de theorie, op dinsdag de praktijk. Met als doel: een boost geven aan de keeperstrainingen bij Sportclub Lochem.


Ter introductie vertelde Edwin over zijn tijd en ervaringen bij De Graafschap, Babberich en PSV. En over zijn start met de Gelderse KeepersSchool 17 jaar geleden. Destijds kon hij niet vermoeden dat de animo zo enorm was. “De postbode moest aanbellen, de vele aanmeldingen konden helemaal niet door de brievenbus”. Wat hij wel van begin af aan helder had was de visie van de KeepersSchool. Die visie van 17 jaar geleden is nog altijd hetzelfde. En daar wordt aan vastgehouden.

En daar is meteen het eerste punt van aandacht. Het belang van het hebben van een technisch beleidsplan dan wel een heldere visie op de keeperstraining. Volgens Edwin onontbeerlijk voor de ontwikkeling van keepers en trainers.
Ook volop aandacht voor de bouwstenen van het type keeper dat Edwin graag ziet met de bijbehorende elementen. Daarbij een interactief moment, de trainers werden aan het werk gezet met de vraag na te denken over de elementen van die bouwstenen.

Loop en coördinatie oefenvormen, opleiden, type trainers, type keepers, visie op doel-verdedigen, de opbouw van een leerplan en nog veel meer onderwerpen kwamen aan bod. Een goed gevulde avond met volop belangstelling en actieve inbreng van de aanwezige trainers.

     

Dinsdagavond mochten trainers en keepers van Sportclub Lochem ervaren hoe een keeperstraining verloopt volgens de filosofie van Edwin Susebeek. En ook daarbij geldt: zonder plezier geen resultaat! De 33 keepers van SC Lochem kregen een clinic door trainers van de Keepersschool, met medewerking van keepers van de jeugdopleiding van De Graafschap. Drie keepers kregen een extraatje:
Talent van de clinic: Sas Staal
Winnaar Reflexbokaal: Kjell Liet
Aanmoedigingsprijs: Pepijn Kapper

   
foto's: 20 maart: Henk Uenk

Overig nieuws