in memoriam

Jurrie Koolhof

Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat Jurrie Koolhof, op 59 jarige leeftijd, is overleden.

In september 1995 kwam Edwin voor het eerst in contact met Jurrie Koolhof. Jurrie was toen hoofd opleidingen bij De Graafschap en nodigde Edwin uit tot het geven van twee proeftrainingen. Edwin moest de keepers Remco ten Hoopen en Tom Oldbekking trainen. Na beoordeling van de twee trainingen werd Edwin door Jurrie aangenomen als keeperstrainer binnen de jeugdafdeling van De Graafschap.

In de periode dat Edwin trainde onder Jurrie heeft hij veel opgestoken van de ervaring en kennis van deze oud top-voetballer. Vaak vertelde hij Edwin hoe een spits denkt wanneer deze op de keeper afgaat, vanuit zijn eigen ervaring, dit heeft mede bijgedragen aan de ontwikkeling van Edwin als trainer.

Na het eerste seizoen binnen de jeugdafdeling van De Graafschap volgenden er nog vele waarbij Edwin en Jurrie elkaar regelmatig tegen kwamen. Bij het starten van de keepersschool was Jurrie onze eerste 'ambassadeur'.
Zijn uitspraak: "keepen is geen show, het gaat om het tegenhouden van de bal" wordt nog regelmatig toegepast op de GKS.

Namens iedereen binnen de GKS wensen we Monique, Wesley, Dean en verdere familie alle kracht toe die nodig is om dit enorme verlies te verwerken.


Overig nieuws