PSV Keepersclinic 2002 groot succes

Afgelopen woensdag 10 november werd op sportcomplex De Herdgang een clinic georganiseerd door PSV voor keepers geboren in 2002. De clinic stond onder leiding van Edwin Susebeek, keeperstrainer van PSV en Alex Brouwer, coördinator keeperscouting algemeen. Edwin en Alex werden geassisteerd door vijf jeugdkeepers van PSV, een jeugdtrainer en vier stagiaires uit de jeugdopleiding van PSV. Ook waren er twee keeperstrainers van de Gelderse Keepersschool om de talentjes te begeleiden.

Maar liefst 56 keepertjes hadden zich aangemeld voor de clinic en al ruim een uur van tevoren meldden de eersten zich in de kantine bij Rini Looijmans. Na een welkomstwoord door trainer Edwin die uitlegde dat plezier en leren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, gingen de keepertjes richting kleedkamer waar zij werden ingedeeld in de trainingsgroepen en kennis maakten met hun groepstrainer voor de middag.

Daarna snel richting het kunstgrasveld waar de organisatie al was uitgezet. Er waren meerdere oefenvormen voorbereid en er werd begonnen met loop- en coördinatieoefeningen met de ladder. Voor de meeste keepertjes bleek het toch wel lastig alle loopvormpjes goed te doen. Er werd ook een aantal wedstrijdjes tussen de groepen gedaan waarbij de verliezende partij als beloning 20 maal mocht opdrukken. Dit mondde uit in een felle strijd en veel hilariteit. De uiteindelijke verliezers drukten zich op onder luide toejuichingen van alle andere deelnemers.

Na de loop- en coördinatieoefeningen werden er verschillende oefeningen afgewerkt op de doeltjes. De oefeningen werden voor gedaan door trainer Edwin en de keepers van de D2, Arne Lekens en Pepijn Vonk waarna alle keepertjes de oefeningen zelf afwerkten in hun trainingsgroepjes. In de verschillende oefenvormen werd o.a. gewerkt aan het voetenwerk, de uitgangshouding, insnijden en bal vangen/ verwerken inclusief de rebound. Ook werd er volop gesprongen en zeer spectaculair gedoken.
Aan het slot van de sessie werden de talentjes beloond met een ovationeel applaus van alle ouders, broetjes en zusjes en andere supporters. Als beloning voor hun inspanningen ontvingen alle deelnemers een tasje met PSV attributen.

Het was een zeer geslaagde middag met heel veel plezier en mooie acties. Aanstaande woensdag 17 november staat de volgende keepersclinic gepland, deze keer voor kinderen die zijn geboren in 2003 en 2004.

Voor nog veel meer foto’s van de clinic klik hier, hier en hier.

Bron: psvjeugd.nl