Ambassadeurs

De Gelderse KeepersSchool heeft veel fans, oftewel mensen die enthousiast zijn en positief over de opleiding spreken. Binnen deze grote groep zijn ook enkele bekende keepers en personen uit de voetbalwereld te herkennen.Hidde Jurjus

Keeper PSV.

 

Voor mij staat de GKS voor plezier, kwaliteit en ontwikkeling.

Ik heb in de jaren dat ik op de GKS heb getraind enorm veel geleerd, maar misschien is het nog wel belangrijker dat ik een enorm leuke tijd heb gehad. De GKS-methode geeft jonge keepers de kans om met keepers van hun eigen leeftijd op hoog niveau te kunnen trainen en daarmee het uiterste uit zichzelf te kunnen halen. Als 5-jarige maakte ik kennis met Edwin Susebeek en de keepersschool. Na drie jaar training maakte ik de overstap naar De Graafschap D1. Bij De Graafschap heb ik alle jeugdelftallen doorlopen met Edwin als keeperstrainer. Ik heb nog steeds profijt van zijn expertise, ook omdat hij sinds 2012 de keeperstrainer van het eerste elftal van De Graafschap is. Als laatste wil ik de GKS bedanken voor het belangrijke aandeel in mijn carrière tot nu toe. Ik kan alle jonge keepers alleen maar aanraden om naar de GKS te gaan, om via deze weg een carrière als profkeeper een kans te geven.

Hidde Jurjus

 
Harm Dieker
Keeper AjaxBeste keepers,

In het najaar van 2008 ben ik begonnen bij de Gelderse Keepersschool van Edwin Susebeek. Dit heb ik 12 sessies
gedaan met veel plezier. Bij deze cursussen heb ik veel geleerd waaronder conditie opbouwen, uithoudingsvermogen,
discipline en natuurlijk het keepen! Mede dankzij de trainingen op de Gelderse Keepersschool heb ik
de overstap kunnen maken van amateurclub naar De Graafschap en dit seizoen naar Ajax.
In het seizoen van 2012-2013 ben ik begonnen bij de Graafschap D2. Het was een mooie start bij een BVO. Inmiddels vier seizoenen verder, ga ik de Graafschap verlaten voor Ajax. Ik heb er veel zin in en ik wil een zo grootmogelijke carrière als prof keeper bereiken.

Ik wil vooral Edwin, Kevin en zijn trainers bedanken voor de trainingen. Ik raad iedereen aan om de Gelderse
Keepersschool te volgen als je echt keeper wilt worden. Via de Gelderse Keeperschool kunnen de kansen
worden vergroot om prof keeper te worden!

Harm Dieker

 

Jurrie Koolhof
Voormalig hoofdtrainer De Graafschap, AGOVV Apeldoorn, FC Dordrecht, MVV en Cambuur Leeuwarden en jeugd-, assistent-trainer en hoofd-jeugdopleidingen van De Graafschap

Beste keeperstalenten,

Als voormalig spits van onder meer PSV en De Graafschap had ik veel te maken met keepers. Vaak was de keeper een sta-in-de-weg. Ook had je keepers waarbij het scoren een stuk makkelijker ging. Het verschil zat hem vaak in het positie kiezen voor zijn goal. Niet eens alleen in het zeer technisch aangelegd zijn. In mijn periode als assistent-trainer van De Graafschap mocht ik de keepers van het eerste gaan trainen. Door ze aan te geven wat een spits gaat doen (denken) in bepaalde situaties, is het mogelijk om de spits dat te laten doen wat jij wil. Aangezien Edwin in mijn periode als hoofd opleidingen bij De Graafschap de vacature van keeperstrainer invulde, weet hij als geen ander wat ik daar mee bedoel en hoe je dit over kan brengen aan de keepers van het Gelderse Keepers School. Ik wens een ieder veel plezier in het ontwikkelen van zijn eigen stijl. Maar vergeet nooit een aantal basisprincipes van het keepen. Keepen is geen show, het gaat om het tegenhouden van ballen.

Met vriendelijke sportgroeten,
Jurrie Koolhof