Goed leren keepen? Dan moet je bij het GKS zijn.

Door Jan Sommerdijk.

WESTENDORP – Keepers zijn vaak eenlingen. Ze kunnen de held zijn na een beslissende redding en de schlemiel na een fatale blunder. Op de Gelderse Keepersschool (GKS) in Westendorp doen ze er daarom alles aan om keepers beter te maken. Met de nieuwste methoden.Om de sprongkracht van de doelmannen te analyseren, wordt er gewerkt met het systeem Optojump. Oprichter Edwin Susebeek van de GKS is zeer tevreden over het systeem. “Zo kunnen we de sprongen meten. Niet alleen de hoogte, maar ook de sprongkracht in het linker-en het rechterbeen. We kijken naar de afzet. Er zit ook video bij, waardoor we dat precies kunnen bekijken. Sommigen zetten hun knie naar binnen of springen niet in één rechte lijn.”

Lees verder op Omroep Gelderland

0 Reacties